Cadastru si Intabulare.

Masuratorile cadastrale sunt efectuate pentru realizarea documentatiilor cadastrale de prima inscriere a terenurilor si apartamentelor, intabularii de constructii, actualizarii de informatii cadastrale, dezmembrari sau alipiri de terenuri, apartamentari de constructii.

Masuratorile cadastrale sunt folosite si pentru intocmirea planurilor parcelare si a realizarii cadastrului general pe unitati administrativ teritoriale. Un alt domeniu important in care se folosesc masuratorile cadastrale, este agricultura, unde ajuta la dezvoltarea si planificarea in utilizarea terenurilor agricole. Cadastrarea si intabularea imobilelor este necesara si obligatorie pentru a se tranzactiona sau ipoteca un imobil.

Pentru executarea masuratorilor cadastrale sunt necesare deplasari in teren pe termen scurt sau lung, functie de suprafetele, relieful si pozitionarea geografica a zonelor de lucru. De aceea sunt foarte importante, aparatura si metodele de lucru folosite in campaniile de masuratori cadastrale, ele influentand atat timpul de executie cat si costurile lucrarilor de cadastru si intabulare.